Férfi mell zsírleszívás - Dr. Jánky György plasztikai sebész
Menü
Enter the English site      Eintritt zur deutschen Seite      Entra il sito italiano

Férfi mell zsírleszívás

Gynecomastia: férfi mell megnagyobbodása:

Elhízás, genetikai okok, vagy szteroidok szedése mellett gyakori a férfi emlő egy-, vagy mk. oldali megnagyobbodása. Testépítőknek nagyon gyakori. Az ilyen, nőiesen megnagyobbodott mellek esztétikai és pszichés zavarokat okoznak a fiatal, vagy idősebb férfiaknál. A műtéttel eltávolítható a megnagyobbodott férfi mell mirigyállományának egy része és a felesleges zsír is leszívható erről a területről. Ezáltal visszaállítható a mellkas férfias jellege, egyben helyreállítva a páciens önbecsülését is.

Gynecomastia műtét előtti teendők:

Helyi érzéstelenítés esetén nem kell éhgyomorra lenni. Reggelizzen valami könnyűt. Feketekávé, erős tea fogyasztása kerülendő. Zuhanyozás után ne használjon semmilyen testápolót. Gyulladás, lázas állapot nem lehet. Ne felejtse elhozni az előzetesen megvásárolt szorító mellényt. A szőrös mellkast műtét előtt leborotváljuk.

 

Gynecomastia műtét utáni teendők.

Pihenés, megerőltető fizikai tevékenység kerülése. A műtéti területen duzzanat, folyadékgyülem képződése, kisebb bevérzés előfordulhat. Ennek elkerülésére, és a bőr egyenletes letapadása érdekében az első néhány napon hűtés, valamint 4-6 héten keresztül speciális, a beteg által a beavatkozás előtt felpróbált kompressziós mellény viselése szükséges. A műtét után megfigyelési időt követően a beteget kísérővel hazabocsátjuk. Az otthoni ápolás megszervezése, az utasítások betartása a páciensre hárul. A beavatkozást követően a beteget rendszeresen kontrolláljuk, a további tennivalókat is ekkor beszéljük meg.

 

Gynecomastia utáni lehetséges szövődmények:

A beavatkozás szövődményei két csoportra oszthatók: egészségügyi és esztétikai komplikációkra.

 

Egészségügyi komplikációk:

utóvérzés, gyulladás, duzzanat, savógyülem, bőrideg sérülés, bőrelhalás, zsírembólia, aneszteziologiai komplikációk. Ezek azonban megfelelő műtéti technika alkalmazásával ritkák. Sok függ attól is, hogy a páciens mennyire tartja be az orvos utasításait.

 

Esztétikai szövődmények: felületi kontúregyenetlenségek, bőrszín elváltozás, hegproblémák, aszimmetria. Ezek a szövődmények ismételt beavatkozással korrigálhatók.

 

Gyógyulási kilátások

A férfi mell zsírszívása esetén a műtéti sebfelszín viszonylag nagy területet jelent, ezért a műtéti megterhelés sem elhanyagolható. A beavatkozás megterheli a szervezetet, gyengébb, aluszékonyabb lesz a megszokottnál. Feküdni egész nap nem szükséges, de sok pihenésre van szükség néhány napig. A beavatkozást követően az érintett területen duzzanat, helyi fájdalom, nyomásérzékenység, bőralatti bevérzés jelentkezhet. A fájdalom általában néhány napig tart, egyszerű fájdalomcsillapító (Algopyrin, Donalgin, Cataflam, stb.) szedésével csökkenthető. A kialakult duzzanat, esetleges véraláfutás felszívódásához kb. 10-14 nap szükséges, ez azonban nem jár fájdalommal, csak kék-zöld-sárga elszíneződést okoz. A végleges formát általában 6-8 héttel a férfi mell zsírszívása után nyerjük el. A műtétnél kialakított forma megőrzéséhez a kompressziós ruha viselése elengedhetetlen. A férfi mell zsírszívásának eredménye akkor állandó, ha a testsúly lényegében változatlan marad, valamint a szteroidok szedése nem folytatódik. Hízás-fogyás természetesen a kezelt területeket is érinti a kialakított arányok azonban nem változnak.

férfi mell zsírlestívás

férfi mell zsírlestívás

férfi mell zsírlestívás

férfi mell zsírlestívás

férfi mell zsírlestívás