Mellimplantátum - Dr. Jánky György plasztikai sebész
Menü
Enter the English site      Eintritt zur deutschen Seite      Entra il sito italiano

Mellimplantátum

Mûtéti képek

Sok hölgy elégedetlen a mellei nagyságával, formájával. Ezek az elváltozások zavarják a mindennapi életben, párkapcsolatban, öltözködésben.

 

Pl.

   – hypoplasia, amikor a mirigyállomány nem fejlõdik ki megfelelõen

 

   – atrofia, a mellek sorvadnak

 

   – aszimmetria, amikor egyenlõtlen nagyságúak a mellek

 

  – ptosis, megereszkedett, lóg,

 

1962 óta használnak az orvostudományban szilikont, bizonyíthatóan 1968 óta ültetnek be mellnagyobbítás céljából szilikon implantátumot.

 

Az utóbbi évtizedben sokat fejlõdött az implantátumok minõsége, falvastagságuk nõtt, így a mikroszkopikus szilikon szivárgás minimálisra csökkent. A modern betétek már mind bolyhos, ún. texturált felszínûek, vastag falúak. Statisztikai adatok szerint ezeknél kisebb százalékban fordul elõ a „tokosodás”-nak ismert capsularis kontraktura.

 

 

 

A mellnagyobbítás mûtéti részletei:

 

A mellnagyobbítás altatással és egy napos bennfekvéssel jár. Az altatásos mûtétek mindig szombaton vannak, egy napot kell benn feküdni, utána kötéssel, varratokkal hazamehet. Biztonságos, kórházi háttérrel rendelkezem, nem magánlakáson altatom el a pácienst. A mell alatti redõben van a metszés, kb., 4-5 cm hosszú, a melltartó kosarának alsó széle késõbb teljesen eltakarja a cérnavékony pici heget.

A metszésekrõl:

 

Saját véleményem szerint a bimbóudvar körüli metszés nem jó, ezt pár máshol végzett mûtét fotójával tudom illusztrálni, hegesedik, torzul, érzéketlenné válik a bimbó és erõsebben látszik a heg. (A heget késõbb tetováló géppel azonos színûre lehet hozni, ha kell). Izomzat alá ebbõl a metszésbõl nem lehet biztonsággal betenni a betéteket. Lehet még hónaljból és a köldökben ejtett metszésbõl is bevinni, de legtöbbször csak speciális esetekben. Mindegyiknek meg van a maga indikációja, de a hátránya is.

 

A magam részérõl a mell alatti redõben ejtett metszést részesítem elõnyben.

 

Mellnagyobbítás után kb. 12 nap múlva veszek varratot, addig heti egy alkalommal kötéscserére rendelõmbe el kell jöjjön. Olyan idõpontot kell a mûtétre kiválasztani, amikor sem a mûtét elõtt, sem utána kb. 5-8 napig nincs menstruáció!!!

Ha a páciens könnyû irodai, vagy otthoni munkát végez, akkor kb. 3-5 nap múlva minden további nélkül dolgozhat. A ruha alatt nem látszik a kötés. A sportot, egyéb fizikai megerõltetés végzését megbeszéljük a varratszedésnél.

Mellnagyobbítás után 6 hétig éjjel-nappal viselni kell egy speciális melltartót, melynek felsõ pántja hivatott az izomzatot leszorítani felül, ahhoz, hogy a bimbóudvar alatti terület megfelelõen kigömbölyödjön.

               

Az elsõ orvosi vizit alkalmával kapja meg az írásbeli információs anyagot és beszéljük meg részletesen a dolgokat. Több száz fotót tudok mutatni a már elvégzett mellnagyobbító mûtétrõl, milyen volt és milyen lett, így Ön is le tudja mérni az esztétikai eredményt. Törekszem a természetes nagyságra, figyelembe véve a test arányait.

             

A mellnagyobbítás után szülni és szoptatni is lehet, de azt figyelembe kell venni, hogy a szülés és a szoptatás esetleg elváltoztatja a mell formáját kisebb nagyobb mértékben, akár volt mûtét, akár nem.

A mellnagyobbítás díjában benne van az operáció, az altatás, a bennfekvés, az asszisztencia, altató orvos és altató asszisztens, a mûtõsnõ, mûtõsfiú, éjszakás és nappalos nõvér díja, hotelszolgálat, étkezés, kötözések, varratszedés, kontrollok.

Ehhez jön hozzá a betét díja, attól függõen, hogy melyik cégtõl rendeli meg. Én csak a nagyságát mérem le, hogy mekkora adná a legjobb esztétikai eredményt, aztán megmutatom a Magyarországon forgalmazó cégek katalógusait, árlistáját, mintadarabjait, írásbeli tájékoztatót kap ezekrõl is, aztán olyat választ ki 70.000 – 240.000 Ft/db között amilyet szeretne.

Van, amikor a mellnagyobbítás mellfelvarrással párosúl, mivel a mell saját anyaga nagyon kevés, ellenben a bõr nagyon ki van nyúlva. Feljebb kell tenni az emlõbimbót, a bimbóudvart meg kell kisebbíteni és a hiányzó volument betéttel pótolni.

Minden egyéb olyan kérdésére, melyre nem kapott ebbõl a rövid tájékoztatóból választ – akár telefonon akár e-mail-en jelezheti nekem.