Mellnagyobbítás Implantáció - Dr. Jánky György plasztikai sebész
Menü
Enter the English site      Eintritt zur deutschen Seite      Entra il sito italiano

Mellnagyobbítás Implantáció

A mellnagyobbítás műtét ambulánsan és altatásban is végezhető. Helyi érzéstelenítésben, ambulánsan elvégezhető műtét esetén jelentősen csökken a beavatkozás díja. Ezt az első vizitnél tudom eldönteni. Az altatáshoz szükséges laborvizsgálatok listáját szintén az első vizitnél kapja meg a jelentkező.

 

Ha el szeretne jönni egy első orvosi vizitre, akkor rendelési időben egy időpontot kérni szíveskedjen telefonon az asszisztensnőmtől, vagy e-mailen tőlem.
Az első vizitnél, csak adatfelvétel és vizsgálat van, a műtét időpontját akkor beszéljük meg.

 

Mellnagyobbítás – implantatio

Műtéti képek

Sok hölgy elégedetlen a mellei nagyságával, formájával. Ezek az elváltozások zavarják a mindennapi életben, párkapcsolatban, öltözködésben.

 

Pl.

   – hypoplasia, amikor a mirigyállomány nem fejlődik ki megfelelően

 

   – atrofia, a mellek sorvadnak

 

   – aszimmetria, amikor egyenlőtlen nagyságúak a mellek

 

  – ptosis, megereszkedett, lóg,

 

1962 óta használnak az orvostudományban szilikont, bizonyíthatóan 1968 óta ültetnek be mellnagyobbítás céljából szilikon implantátumot.

 

Az utóbbi évtizedben sokat fejlődött az implantátumok minősége, falvastagságuk nőtt, így a mikroszkopikus szilikon szivárgás minimálisra csökkent. A modern betétek már mind bolyhos, ún. texturált felszínűek, vastag falúak. Statisztikai adatok szerint ezeknél kisebb százalékban fordul elő a „tokosodás”-nak ismert capsularis kontraktura.

 

 

 

A mellnagyobbítás műtéti részletei:

 

A mellnagyobbítás altatással és egy napos bennfekvéssel jár. Az altatásos műtétek mindig szombaton vannak, egy napot kell benn feküdni, utána kötéssel, varratokkal hazamehet. Biztonságos, kórházi háttérrel rendelkezem, nem magánlakáson altatom el a pácienst. A mell alatti redőben van a metszés, kb., 4-5 cm hosszú, a melltartó kosarának alsó széle később teljesen eltakarja a cérnavékony pici heget.

A metszésekről:

 

Saját véleményem szerint a bimbóudvar körüli metszés nem jó, ezt pár máshol végzett műtét fotójával tudom illusztrálni, hegesedik, torzul, érzéketlenné válik a bimbó és erősebben látszik a heg. (A heget később tetováló géppel azonos színűre lehet hozni, ha kell). Izomzat alá ebből a metszésből nem lehet biztonsággal betenni a betéteket. Lehet még hónaljból és a köldökben ejtett metszésből is bevinni, de legtöbbször csak speciális esetekben. Mindegyiknek meg van a maga indikációja, de a hátránya is.

 

A magam részéről a mell alatti redőben ejtett metszést részesítem előnyben.

 

Mellnagyobbítás után kb. 12 nap múlva veszek varratot, addig heti egy alkalommal kötéscserére rendelőmbe el kell jöjjön. Olyan időpontot kell a műtétre kiválasztani, amikor sem a műtét előtt, sem utána kb. 5-8 napig nincs menstruáció!!!

Ha a páciens könnyű irodai, vagy otthoni munkát végez, akkor kb. 3-5 nap múlva minden további nélkül dolgozhat. A ruha alatt nem látszik a kötés. A sportot, egyéb fizikai megerőltetés végzését megbeszéljük a varratszedésnél.

Mellnagyobbítás után 6 hétig éjjel-nappal viselni kell egy speciális melltartót, melynek felső pántja hivatott az izomzatot leszorítani felül, ahhoz, hogy a bimbóudvar alatti terület megfelelően kigömbölyödjön.

               

Az első orvosi vizit alkalmával kapja meg az írásbeli információs anyagot és beszéljük meg részletesen a dolgokat. Több száz fotót tudok mutatni a már elvégzett mellnagyobbító műtétről, milyen volt és milyen lett, így Ön is le tudja mérni az esztétikai eredményt. Törekszem a természetes nagyságra, figyelembe véve a test arányait.

             

A mellnagyobbítás után szülni és szoptatni is lehet, de azt figyelembe kell venni, hogy a szülés és a szoptatás esetleg elváltoztatja a mell formáját kisebb nagyobb mértékben, akár volt műtét, akár nem.

A mellnagyobbítás díjában benne van az operáció, az altatás, a bennfekvés, az asszisztencia, altató orvos és altató asszisztens, a műtősnő, műtősfiú, éjszakás és nappalos nővér díja, hotelszolgálat, étkezés, kötözések, varratszedés, kontrollok.

Ehhez jön hozzá a betét díja, attól függően, hogy melyik cégtől rendeli meg. Én csak a nagyságát mérem le, hogy mekkora adná a legjobb esztétikai eredményt, aztán megmutatom a Magyarországon forgalmazó cégek katalógusait, árlistáját, mintadarabjait, írásbeli tájékoztatót kap ezekről is, aztán olyat választ ki 70.000 – 240.000 Ft/db között amilyet szeretne.

Van, amikor a mellnagyobbítás mellfelvarrással párosúl, mivel a mell saját anyaga nagyon kevés, ellenben a bőr nagyon ki van nyúlva. Feljebb kell tenni az emlőbimbót, a bimbóudvart meg kell kisebbíteni és a hiányzó volument betéttel pótolni.

Minden egyéb olyan kérdésére, melyre nem kapott ebből a rövid tájékoztatóból választ – akár telefonon akár e-mail-en jelezheti nekem.