Intim plasztika, Kisajak műtét - Korrekció - Dr. Jánky György plasztikai sebész
Menü
Enter the English site      Eintritt zur deutschen Seite      Entra il sito italiano

Intim plasztika, Kisajak műtét – Korrekció

Intim plasztika: Kisajak korrekciós műtét tájékoztatója

Műtéti képek

Nincs egyedül e problémával. Nagyon sok nőnek okoz panaszt, ha a fehérneműből, fürdődresszből kilóg, mert megnagyobbodott, megvastagodott. A szűk fehérneműtől, vagy farmertől ki is dörzsölődhet, ami további panaszt okoz.

 

Az alábbi képek nem az én műtéti fotóim, internetről kigyűjtött elváltozások!

A megoldás egyszerű

 

Helyi érzéstelenítésben – egy kis tűszúrás van a kisajak alsó felén – a felesleget ívesen levesszük. Álló helyzetben összezárt combokkal a nagyajkaknak szinte teljesen takarniuk kell a kisajkakat, csak kis részük látszódhat.

A normális átlagtól rengeteg eltérés van, amit nem is mindig kell operálni. Túl sokat nem szabad levenni, akkor sem, ha a nagyajkak nem túl vastagok (húsosak) és nem takarják a kicsiket, mert késő öregkorban általában sorvadnak a külső nemi szervek, így nyitva maradhat a hüvelybemenet, ami a kiszáradáshoz, vagy a felszálló fertőzésekhez vezethet. Mindig csak annyit veszek le, amennyi szükséges.

Műtét előtt be szoktam rajzolni az ívet. A “felesleg” levétele később semmilyen zavart nem okoz, a kisajkak érzékenysége nem változik, a nemi életben semmilyen hátránnyal nem jár. Műtétre hozzon egy olyan fehérneműt, amit nem sajnál, mert a lemosó fertőtlenítő barna színű és megfoghatja a fehérneműjét. Hozzon valamilyen egészségügyi betétet is. Műtét után rögtön mehet haza. Aznap nem, de másnap már érheti víz, zuhanyozhat, (kádfürdő még nem !!!), de a törölközés helyett inkább itassa fel a nedvességet, nehogy a törölköző bolyhai beleakadjanak a kiálló varratba. Naponta akár többször is cserélhet tisztasági betétet, mert pár napig kis vérzés előfordulhat e területen. Kb. 9 nap múlva veszek varratot, ami szintén fájdalommentes.

Intim plasztikai műtét előtt jelzem Önnek, ha a beavatkozás elvégzéséhez esetleg szükség van laboratóriumi leletre. Ha valamilyen rendszerbetegsége van /pl. magas vérnyomás, cukorbaj, szív- érrendszeri, keringési, véralvadási zavarok, epilepsia, sebgyógyulási zavarok stb./, vagy valamiért rendszeresen gyógyszert szed, kérem, közölje velem! Tájékoztasson arról is, ha valamilyen gyógyszerre, vegyszerre allergiásí! Ügyeljen arra, hogy a műtét előtt ne legyen lázas megbetegedése, ne legyen közvetlen környezetében fertőző megbetegedés. Ilyen esetben el kell halasztanunk a beavatkozást, egy másik időpontot beszélünk meg.

Az intim plasztikai műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük. A kisműtétes beavatkozásra nem kell éhgyomorra lennie, nyugodtan reggelizzen valami könnyűt. Alkohol-, koffeintartalmú italok kerülendők.

Műtét előtti nap kerülje a nehéz, megerőltető fizikai munkát, sportot. Ne használjon a műtét napján semmilyen testápolót, kozmetikumot, krémet. Ékszereit hagyja otthon. Viseljen laza ruházatot, hogy az esetleges kötés öltözködésnél ne mozdulhasson el, vagy ne szorítsa.

Ha szüksége lesz kísérőre, erről előre gondoskodjon. A műtéti stressz okozta reakcióidő lassulás károsan befolyásolhatja a közlekedésben való részvételét, ezért nem célszerű hosszabb úton autót vezetni a műtét napján. Hazafelé inkább üljön taxiba. A műtő előterében a műtőszemélyzettől köpenyt és műanyag papucsot kap, a civil felsőruházatot és cipőt le kell vetnie, csak így léphet a műtőbe.

A műtét utáni időszakot lehetőleg pihenéssel töltse. Kerülni kell a megerőltetést, járkálást. Természetesen nem kell napokig ágyban feküdni. A beavatkozás területét, enyhén hűteni kell az első két napban sűrűbben, óránként 1-2 percre, később, ha jól esik naponta még 2-3 alkalommal. Arra vigyázzon, hogy ne a szeméremdombra kerüljön a jégzselé zacskója. A jégzselét receptre felírom Önnek, olcsón kiválthatja.

 

Gyakran feltett kérdések és válaszok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha bármilyen szokatlan műtét utáni panasza lenne (pl. láz, a kötés erős átvérzése) lépjen velem kapcsolatba a MOBIL-telefonon. Elérhető vagyok éjjel-nappal!