Intim plasztika, Kisajak műtét - Korrekció - Dr. Jánky György plasztikai sebész
Menü
Enter the English site      Eintritt zur deutschen Seite      Entra il sito italiano

Intim plasztika, Kisajak műtét – Korrekció

Intim plasztika: Kisajak korrekciós műtét tájékoztatója

Műtéti képek

Nincs egyedül e problémával. Nagyon sok nőnek okoz panaszt, ha a fehérneműből, fürdődresszből kilóg, mert megnagyobbodott, megvastagodott. A szűk fehérneműtől, vagy farmertől ki is dörzsölődhet, ami további panaszt okoz.

 

Az alábbi képek nem az én műtéti fotóim, internetről kigyűjtött elváltozások!

A megoldás egyszerű

 

Helyi érzéstelenítésben – egy kis tűszúrás van a kisajak alsó felén – a felesleget ívesen levesszük. Álló helyzetben összezárt combokkal a nagyajkaknak szinte teljesen takarniuk kell a kisajkakat, csak kis részük látszódhat.

A normális átlagtól rengeteg eltérés van, amit nem is mindig kell operálni. Túl sokat nem szabad levenni, akkor sem, ha a nagyajkak nem túl vastagok (húsosak) és nem takarják a kicsiket, mert késő öregkorban általában sorvadnak a külső nemi szervek, így nyitva maradhat a hüvelybemenet, ami a kiszáradáshoz, vagy a felszálló fertőzésekhez vezethet. Mindig csak annyit veszek le, amennyi szükséges.

Műtét előtt be szoktam rajzolni az ívet. A „felesleg” levétele később semmilyen zavart nem okoz, a kisajkak érzékenysége nem változik, a nemi életben semmilyen hátránnyal nem jár. Műtétre hozzon egy olyan fehérneműt, amit nem sajnál, mert a lemosó fertőtlenítő lehet barna színű és megfoghatja a fehérneműjét. Hozzon valamilyen egészségügyi betétet is. Műtét után rögtön mehet haza. Aznap nem, de másnap már érheti víz, zuhanyozhat, (kádfürdő még nem !!!), de a törölközés helyett inkább itassa fel a nedvességet, nehogy a törölköző bolyhai beleakadjanak a kiálló varratba. Naponta akár többször is cserélhet tisztasági betétet, mert pár napig kis vérzés előfordulhat e területen. Kb. 9-12 nap múlva veszek varratot, ami szintén fájdalommentes.

Intim plasztikai műtét előtt jelzem Önnek, ha a beavatkozás elvégzéséhez esetleg szükség van laboratóriumi leletre. Ha valamilyen rendszerbetegsége van /pl. magas vérnyomás, cukorbaj, szív- érrendszeri, keringési, véralvadási zavarok, epilepsia, sebgyógyulási zavarok stb./, vagy valamiért rendszeresen gyógyszert szed, kérem, közölje velem! Tájékoztasson arról is, ha valamilyen gyógyszerre, vegyszerre allergiás! Ügyeljen arra, hogy a műtét előtt ne legyen lázas megbetegedése, ne legyen közvetlen környezetében fertőző megbetegedés. Ilyen esetben el kell halasztanunk a beavatkozást, egy másik időpontot beszélünk meg.

Az intim plasztikai műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük. A kisműtétes beavatkozásra nem kell éhgyomorra lennie, nyugodtan reggelizzen valami könnyűt. Alkohol-, koffeintartalmú italok kerülendők.

Műtét előtti nap kerülje a nehéz, megerőltető fizikai munkát, sportot. Ne használjon a műtét napján semmilyen testápolót, kozmetikumot, krémet. Ékszereit hagyja otthon. Viseljen laza ruházatot, hogy az esetleges kötés öltözködésnél ne mozdulhasson el, vagy ne szorítsa.

Ha szüksége lesz kísérőre, erről előre gondoskodjon. A műtéti stressz okozta reakcióidő lassulás károsan befolyásolhatja a közlekedésben való részvételét, ezért nem célszerű hosszabb úton autót vezetni a műtét napján. Hazafelé inkább üljön taxiba. A műtő előterében a műtőszemélyzettől köpenyt és műanyag papucsot kap, a civil felsőruházatot és cipőt le kell vetnie, csak így léphet a műtőbe.

A műtét utáni időszakot lehetőleg pihenéssel töltse. Kerülni kell a megerőltetést, járkálást. Természetesen nem kell napokig ágyban feküdni. A beavatkozás területét, enyhén hűteni kell az első két napban sűrűbben, óránként 1-2 percre, később, ha jól esik naponta még 2-3 alkalommal. Arra vigyázzon, hogy ne a szeméremdombra kerüljön a jégzselé zacskója.

Magánvélemény

Olvasom egy zárójelentésben, hogy érzéstelenítés után hajlított Peanokat felhelyeznek, a műszerből kilógó kisajkat levágják, majd 15 perces szorító hatás után a Peanokat eltávolítják. A sebszéleket felszívódó fonallal varrják.

1.ábra.  Pean: (Wikipedia)  „lehet egyenes vagy hajlított, de nincs fog a végén, mint a Kochernek/  Érfogók csoportjába tartozik: az érlumen végleges elzárására használhatók.”

„Roncsolják az ér intimáját. Inkább kis erek lefogására használják.” https://hu.wikipedia.org/wiki/Seb%C3%A9szi_m%C5%B1szerek

(A vérzéscsillapítás műszerei)

 

Nagyon sok visszajelzést kapok máshol operált páciensektől, hogy szinte az egész kisajkat kivágták, csonkították.

  1. ábra. A Pean-os módszerrel nem lehet a finom anatómiai variációkat követni, meghagyni a megfelelő mennyiséget a kisajakból. Nincs egyen-kisajak és egyen-műtét.

Véleményem.

Összezárva a műszer szárait erősen roncsolja a szöveteket. A roncsolt területen nem csak kisebb-nagyobb erek, de érző idegek is vannak, emiatt szokott hetekig különböző erősségű fájdalomra panaszkodni a páciens, akinél ezt a műtéti módszert alkalmazzák. Igy nem lehet egyénileg szabni a megmaradó kisajak nagyságát-formáját. Mindenkinek más és más, nincs egyen-kisajak.

Ilyen módszerrel nem szabad ezt az érzékeny területet roncsolni. A műtét alatti kíméletes szövetkezelés (bőr és nyálkahártya) elvárható és előírt követelményét az ilyen helyeken nem alkalmazzák.

 

Gyakran feltett kérdések és válaszok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha bármilyen szokatlan műtét utáni panasza lenne (pl. láz, a kötés erős átvérzése) lépjen velem kapcsolatba a MOBIL-telefonon. Elérhető vagyok éjjel-nappal!

Hozzászólások a HOXA-n

2019 márc. 14. 14:45

Sziasztok!

Leírom a tapasztalataimat, hátha segítség lesz. Először Hévízre szerettem volna menni, aztán pár hozzászólás miatt meggondoltam magam és dr. Jánky György mellett döntöttem.

A konzultációt esti időpontra kértem. Gyorsan átbeszéltük a dolgokat. Sokszor olvastam itt a fórumon, hogy sokaknál műtét után belilult, bedagadt a terület és 1-2 hét (akár kibírhatatlan) fájdalommal járt, nem bírtak napokig menni stb. Ezt említettem a doktornak, mire számíthat az ember ugye… 🙂 Elmagyarázta ez miért fordulhat elő, azt mondta, hogy általában másnap már nincs fájdalom, nem lilul be, és nem dagad buci méretűre 🙂 Ezt „talán” nem is hittem akkor el.

Március 9-én volt a műtétem, kb 45 perc alatt megvolt.A lábakat, mint nődokinál a lábtartóra kell tenni, a mellkashoz meg egy paraván kerül, így nem látod mi történik. A szurik (2-2) elég kellemetlenek, nekem az egyik oldalra kellett egy 3., de azt már nem éreztem.Még a műtét közben is arra gondoltam milyen hülyeségre vettem rá magam 😀 Kedvesek voltak, próbálták terelni a figyelmem, de eléggé be voltam feszülve a műtét miatt is, meg ugye nem megszokott, hogy idegenek látnak premier plánban 🙂 Műtét után egy másik teremben kellett pihennem kb 30 percig, jegelni kellett a területet, kaptam flector port, azt kellett meginni.Nekem már a pihenés alatt kiment az érzéstelenítő, de semmi extra fájdalom nem volt.Aztán jöttek a piszkos anyagiak és mehettem haza.

Úton hazafelé (1,5 óra) félig feküdtem az anyósülésen :D, de nem fájt, inkább picit csípett. Cataflamot felírt a doki, azt kell szedni, gyulladáscsökkentő. Az első pisiléstől tartottam, de semmi fájó/csípő érzés nem volt (nem zuhany alatt csinálom – amikor kérdeztem, az volt a válasza, hogy nem szükséges, lehet rendesen 🙂 ) 9.,10-én csak feküdtem, jegeltem. Azt vettem észre, hogy jegelés után volt inkább ez a csípő érzés, de összességében valóban úgy volt, ahogy a doki mondta, nem fájt. Ülni tegnap óta próbálok 😀 inkább a varratok miatt nem kellemes. Normálisan járni kb 2 napja tudok, előtte lassan, csoszogva ment 😀 Az első éjszakát is átaludtam, annyi, hogy egy párnát tettem a két lábam közé, úgy kényelmes volt. Egyáltalán nem lilult be, a műtét napján vérzett kicsit, másnap már épphogy. Zuhanyozni másnaptól lehet, betadine szappannal (ezt a doki adta). Az első zuhanytól is tartottam, de az sem volt fájdalmas.

Tulajdonképpen nyilván érzékeny, de egyáltalán nincs fájdalmam, nem feszül, néha a varrat szúr, ennyi, azt meg majd jöv. héten kiszedi. Ami még fontos, kenni sem szabad semmivel és jegelni is csak 1-2 percig ajánlott (géz-betét-bugyi és arra a jégpárna, de ezeket úgyis elmondja).

A háziorvosomat beavattam, kiírt a hétre (a műtétről igazolást állít ki a doktor úr, ezt be lehet mutatni a háziorvosnak).Az eredmény tetszik, egyre szebb, persze még fog változni, de örülök, hogy „jutott is, maradt is” 😀 (Műtét előtt még lehet csekkolni a berajzolt területet, persze, hogy éltem a lehetőséggel :D).

Remélem tudtam segíteni, szép napot nektek:)

  1. sampon (válaszként erre: 1559. – Nono89)

febr. 7. 21:34

Szia! Így jártam én is, végre nagy nehezen eldöntöttem, hogy Hévízre megyek, aztán a hozzászólásokat olvasgatva sztornóztam. Ma voltam Jánky doktor úrnál, szimpatikus, kedves volt, normálisan megválaszolta a kérdéseimet. Mondta, hogy műtét előtt berajzolja, mire gondolt, én pedig lecsekkolom 🙂 Szóval pozitív volt az egész, nem feszengtem.Te már túl vagy a műtéten? Hogy vagy?

  1. árnyékliliom

febr. 1. 07:32

Én 16 éve csináltattam meg a kisajak plasztikát Dr. Jánky Györggyel. Hamar gyógyult, elégedett vagyok a végeredménnyel és egyáltalán nem bántam meg…gyűlöltem a lógó mindig útban lévő elefántfüleket 🙂 2 pici göb maradt a varratok végénél de ez alig látszik. A műtét óta szültem 3 gyereket és szépen tartja a formáját. 🙂

Én azt mondom akit fizikailag és esztétikailag zavar vagy gátlásokat okoz a látványa szabaduljon meg tőle de csak profi szakember segítségével!

  1. Nono89 (válaszként erre: 1558. – Caramella.)

jan. 30. 19:12

Szia! Én is nagyon régóta győzködöm magam… Szóval 1cipőben jarunk! Nekem ks totál káosz lett a fejembe az itt olvasottak alapján…. Mire valamelyikre rábeszéltem magam addigra jött rá rengeteg negativ „élmény” sokáig a lézeres műtét mellett pártoltam aztán Kis0102 bejegyzése után ugy döntöttem ezt sztornozom! És nála láttam hogy Dr Jánky György-ről irt…… Felvettem a doktorúrral a kapcsolatot ea voltam is nála már konzultáción… Eddig csak pozitivat tudok róla mondani nagyon kedves és elmondja illetve megmutatja mire gondol ő és közösen átbeszélitek! Ha minden jól megy szombaton megyek hozzá műtétre! Persze nagyon izgulok és félek mindentől…. De viszont ha soha nem lépem meg ezt a dolgot ami annyira zavar és kellemetlen akkor soha nem lesz jobb! Biztosan nem lesz 1leányálom…de ha meggyogyul azért csak jobban érzi magát az ember! 😊 Szóval én sok sikert kívánok neked, és szoritok hogy te is meg merd lépni ezt a nagy döntést! 😊

  1. Krinyanya (válaszként erre: 1551. – Kis0102)

jan. 22. 08:59

Láttam képeket Jánky oldalán, „elrettentő példa – lézeres műtét”-nél, akkor a történet alapján, ami le van oda írva, ezek a Te képeid? Olyan kép nincs, miután rendbehozott?

  1. Kis0102

jan. 21. 06:41

@OroszSzandi Téged ki műtött? Nekem ugyanez a problémám, hogy az egyik oldalt olyan szinten bele lett vágva a csuklya részbe, hogy nincs meg az íve. Jánky Doktor amennyire tudta helyre tette azt az oldalt, de oda konkrétan pótolni kellene, ami ugye kivitelezhetetlen :(, hogy meg legyen az íve és ne álljon ki egy ponton a csuklya a kisajaktól. Ez nálam attól a fogótól van szerintem amit a lézernél használtak, tuti, hogy a műszer vége pont a csuklya résznél volt, és túlságosan sokat fogott be. 🙁 Nagyon megbántam hogy a lézeresre mentem először.

  1. BT0716

jan. 19. 16:52

Kedves Hölgyek!

Én 20 éves vagyok, és nagyon gondolkozom a kisajakműtéten, mert rendkívül zavar, de főleg az, hogy a barátom is csúnyának tartja… Ezen kívül technikailag is sokszor akadályoz és kellemetlen, becsípődik stb.

Eddig sajnos úgy látom, hogy a legtöbb orvosról vannak negatív tapasztalataitok. Esetleg Dr. Jánky György doktor úrról van valakinek véleménye? Eddig annyit láttam, hogy @Kis0102 pozitívan vélekedett róla.

Esetleg valakinek van még tapasztalata vele kapcsolatban?

Nagyon köszönöm mindenkinek a választ előre is!

Szép hétvégét!

  1. Kis0102

jan. 12. 08:21

Sziasztok!

Elmesélem az én tapasztalataimat.

Sajnos nem túl jók.

Évekig gondolkoztam én is, mire rávettem magam, hogy megcsináltassam a kisajak plasztikát.

Hozzáteszem én nem feltétlen a kinézet miatt, hanem inkább a fájdalom miatt, hogy mindig becsípődött, kilógott. Nagyon kényelmetlen volt minden fehérnemü.

Végig olvastam a létező összes fórumot és mivel mindenki ódákat zengett a lézeres műtétről, sajnos nekem is arra esett a választásom.

Most már nagyon bánom.

A dokival mint ember nekem semmi problémám, valóban nagyon kedves volt, az asszisztensnőrő szintén.

Viszont az elvégzett munka…

Hol is kezdjem…

A varrásmentes hírdetés egy hatalmas nagy kamu. Pedig nekem ez lebegett a szemem előtt, emiatt utaztam 200km-t kb, mert naívan elhittem, hogy nem kell majd varrni.

Így visszagondolva, nem is érten magam, hogy ezt higy hihettem el.

A műtét maga nem volt fájdalmas.

Viszont a szurik, hát azok valóban nem voltak kellemesek, de ez nem a doki hibája, sajnos egy ilyen területen, főleg a csikló mellett egyszerűen elkerülhetetlen hogy ne fájjon.

Nekem kellett volna csuklya plasztika is elvileg, de végül a doki azt mondta hogy szerinte ez nem szükséges. Így elvileg az nem lett volna.

A műtét kb 20-25 perc volt.

Utána amíg hatott az érzéstelenítő annyira nem is volt gond, de miután kiment, a csillagos eget láttam kb. a fájdalomtól.

Hálát adtam az istennek, hogy aznap nem kellett haza utaznunk.

Borzalmas volt az első éjszaka és nekem az utána soron következő 3 hét is kb.

Iszonyat csúnya volt, bedagadt, lila az egész, bevérzett, hólyagos, minden amit eltudtok képzelni.

Akkor még elhittem, hogy ez normális lehet egy ilyen műtét után, ezért próbáltam nyugtatni magam.

Arról nem is beszélve, hogy eléggé véreztem az első nap.

Teltek a napok, valamennyivel jobb lett, de a pisilés az rémálom volt, sírhatnékom volt minden egyes alkalommal. Az a csípő fájdalom elviselhetetlen volt. Zuhany alatt sem volt jobb a helyzet, ugyanúgy csípett.

Ahogy telt az idő a varratok miatt szenvedtem iszonyatosan, szúrtak, de nagyon. Minden egyes lépésnél a varrat szála belevágott a friss sebbe, ami miatt nem tudott begyógyulni. Sehogy nem tudtam se kiszedni, mert még bevolt dagadva és nem fértem oda a csomóhoz.

Nagyon szorosan varrt össze az orvos, emiatt pedig borsó nagyságú hólyagjaim lettek.

Hiába felszívódó, az enyém bizony nem nagyon akart felszívódni.

Legalábbis a legfájóbb helyeken tuti nem.

Volt ahonnan kiestek, de ahonnan kellett volna, onnan az istenért sem.

Menni nem bírtam, ülni nem bírtam.

Pokoli 3 hét volt. A végeredmény pedig nagyon csúnya lett. Elrontott, felemás.

Tudtam, hogy bizony ezt mégegyszer megkell műteni, mert így nem maradhat.

Azt gondolom a leírtak után sejtitek, hogy mégegyszer lézeresre és ahhoz az orvoshoz tudtam, hogy nem fogok menni.

Sajnos a buta ember a saját kárán tanul és én nagyon buta voltam, mert sógornőmnek szintén volt ilyen műtétje és őt is elrontották, igaz ő nem lézeresen volt, de neki is újra kellett műteni. Őt Dr. Jánky György tette helyre és az elejétől kezdve mondta nekem, hogy egy borzasztó kedves és nagyon jó orvos, menjek hozzá elsőre, de én mentem a saját fejem után…

Végül én is Jánky doktornál kötöttem ki. Tényleg végtelenül kedves és őszinte ember. Megmutattam neki a lézeres műtét utáni képeket és az orvos teljesen ledöbbent, hogy hogy néztem ki. Megnézte utána az akkori kinézetemet és közölte, hogy ezt mindenképp újra kell műteni, ha azt akarom hogy az az állapot valamennyivel szebb legyen, de ő ebből már nem tud nekem tökéletest csinálni.

Gondolhatjátok mit éreztem.

A lézeres műtéten olyan mélyen belelett vágva a csikló körüli részhez az egyik oldalon, hogy azt mondta az orvos, hogy konkrétan meglett csonkítva az egyik oldalam.

Oda pótolni kellene, hogy szintbe lehessen hozni, de ugye ilyen opció nincs.

Végül újabb műtéten estem át Jánky doktornál 2018. Decemberében.

A hólyagjaimat, amiből végül kis bőrcafatok lettek, egyesével lekellett szedni. Az egyik oldalon meghagyott kisajkat lekellett vágni, a csikló körüli részt megpróbálta, amennyire tudta rendbe hozni. A másik oldalon lévő csikló körüli bőrből is vágott ki, hogy egy kicsit egyforma szintbe tudja hozni a két oldalt.

A műtét nem fájt, a szurik nyílván kellemetlenek voltak, de leginkább a lelkem fájt. De az nagyon.

A végén potyogtak a könnyeim, de tudtam, hogy kész, vége… többet ezen nem kell átessek.

Jánky doktor és a két asszisztense mindent megtettek azért, hogy úgy kelljek fel az asztalról, hogy végül mosolyogni tudjak az eredmény miatt.

Amit tudtak kikorrigáltak. Sokkal-sokkal szebb lett.

Ha először is Jánky doktorhoz mentem volna, akkor most ezeken a dolgokon nem kellett volna keresztül menjek.

Nincs olyan, hogy varrásmentes műtét! Ne dőljetek be neki!

Jánky doktor műtétje után, semmi fájdalmam nem volt! Fájdalom csillapítót csak azért vettem be, mert gyulladáscsökkentő volt, semmi másért!

Aznap olyan jót aludtam, hogy még én sem akartam elhinni, hogy ez tényleg velem történik.

Másnap porszívóztam, óvatosan takarítgattam.

Higyjétek el, semmi fájdalmam nem volt a műtét után!

A varratokat egyáltalán nem érzem, pedig ezek nem felszívódóak. Viszont Jánky doktor nem is olyan szorosra varrt össze, mint az előző orvos, akiktől hólyagjaim lettek.

Tökéletes munkát végzett, amiért én végtelenül hálás vagyok neki!

Sajnos nem olyan tökéletes mintha először is hozzá mentem volna, de egy elrontott munkából megpróbálta a tökéletest kihozni és én ezért tényleg nagyon hálás vagyok neki.

Hát ez az én történetem.

Remélem van olyan akinek tudtam segíteni a döntésben.

Nagyon sokáig nem akartam leírni az én tapasztalataimat, mert úgy gondoltam, hogy biztos csak nekem vannak rossz tapasztalataim. Mindenki csak jókat írt a lézeres műtétről, aztán úgy voltam vele, hogy igenis lekell írni, mert lehet más is így gondolta mint én és ezért csak a pozitív dolgokat látjuk, viszont lehet más is rendelkezik negatív tapasztalattal.

Lehet ha én is több negatívat láttam volna, akkor nem a lézeres műtétre mentem volna első alkalommal.

Ha bármi kérdésetek van szívesen válaszolok!

Remélem tudtam valakinek segíteni a döntésben