Mellfelvarrás - Dr. Jánky György plasztikai sebész
Menü
Enter the English site      Eintritt zur deutschen Seite      Entra il sito italiano

Mellfelvarrás

Lógó, megereszkedett mell kialakulása leggyakrabban a terhességet követően, vagy nagyobb súlyingadozások következtében alakulhat ki. Alkati tényezők is hozzájárulhatnak: gyenge kötőszövet, a bőr rugalmasságának csökkenése. A mirigyállomány sorvadása, a mell bőrének kitágulása miatt a bimbó és bimbóudvar kisebb, vagy nagyobb mértékben a mell alatti redő szintje alá kerül. (Az un. ceruza-teszt pozitív)

Mellfelvarrás műtéte történhet csak a megereszkedett mell szöveteinek felvarrásával, a felesleges bőr kimetszésével, vagy ha kevés a saját mellállomány, akkor egyidejű implantacióval, mellnagyobbítással kombinálva. (Lásd ott.) A túl nagy, súlyos, hyperthrophias, szintén megereszkedett mellek korrekciója is hasonlóképpen történik, – ez a mellkisebbítés – csak ebben az esetben a megfelelő mennyiségű mellszövetet és bőrt távolítunk el.

Műtét előtt célszerű ultrahangos, vagy mammográfiás vizsgálat elvégzése.

A mellfelvarrás műtéte altatásban történik, egy napos bennfekvéssel. Az altatáshoz szükséges laboratóriumi vizsgálatokról az első vizitnél kap tájékoztatót. A műtét hossza 1,5-3 óra. A bimbó-bimbóudvar komplexumot feljebb varrjuk, ha szükséges átmérőjét megkisebbítjük, a mell állományát kúposítjuk, rögzítjük a mellkasi izomzathoz és a felesleges bőrt eltávolítjuk. A varratszedés átlagosan 14-16 nap múlva történik.

Mellfelvarrás után ugyanúgy, mint a mellnagyobbításnál legalább 6 hétig gyógymelltartó viselése javasolt. A későbbiekben a saját melltartóinál a vállpánt szélesebb legyen, a kosárhoz középen és ne oldalt kapcsolódjon. A mellek súlyát a vállpánt tartsa. A műtétet követő 8-10 napban kímélet, majd a normál napi tevékenység folytatható. Uszoda csak a műtéti hegek teljes gyógyulása után javasolt. Sport, erősebb fizikai igénybevétel, szauna, solarium csak 2 hónap múlva ajánlott. Napozás, solarium előtt 50-es faktorú UV védő krémet kell használni a fürdőruha alatt is az első évben.

 

Mellfelvarrás Elõtt

Mellfelvarrás Után

mellfelvarrás   mellfelvarrás

mellfelvarrás   mellfelvarrás

mellfelvarrás

mellfelvarrás

mellfelvarrás

mellfelvarrás

mellfelvarrás