Hajbeültetés - Dr. Jánky György plasztikai sebész
Menü
Enter the English site      Eintritt zur deutschen Seite      Entra il sito italiano

Hajbeültetés

Genetikai okok, sérülések, különböző betegségek, hormonális állapotváltozások, valamint egyes gyógyszerek is okozhatnak hajhullást, kopaszodást. Az onkologiai kezelések és gyógyszerek okozta részleges, ideiglenes kopaszodás nem ide sorolandó. A férfias kopaszodásnak több fokozata van.

A. A hagyományos Norwood-Hamilton ábra.

Hajbeültetés Hajbeültetés Hajbeültetés

Hajbeültetés Hajbeültetés Hajbeültetés

B. Újabban más beosztással is kategorizálják a kopaszodást. L. Cohen ábra.

Hajbeültetés

Módszerek:

1.Hajas fejbőr csík kivétele a tarkóról. Heg marad utána. Legalább fél cm-es haj hosszúsága mellett nem látszik. Aki kopaszra borotválja később, vagy un. „tengerészgyalogos” frizurát viselne, annak nem alkalmas ez a típusu beavatkozás.
A csíkot nagyító alatt apróbb egységekre, 1-2-3-4 hajszálat tartalmazó un. graftokra vágják. (hajas fejbőr szigetek) .A kivett graftok hűtött tápoldatba kerülnek. A befogadó területen speciális szikével kis lyukakat ütünk, majd ezekbe ültetjük be a graftokat nagyító és finom csipeszek segítségével.

2.FUE (Follicularis Unit Extraction) Hajtüszők kivétele. Speciális körkéssel emeljük ki egyenként a hajszálakat a ”hajhagymával” együtt. Hűtött tápoldatba kerülnek. A beültetendő területen kb. 0,5 mm-es lyukakba helyezzük finom csipesz segítségével a hajszálakat. Látható heg nem marad az adó területen, csak kicsivel ritkább haj, de ez a tarkón nem látszik.

Műtét után un. sapkakötés kerül a fejre 1-2 napig. Óvatos hajmosást csak kb. 5-6 nap után javaslom. Beültetés után pár hétig kerülni kell az erős izzadást, tűző napfényt, solariumot, szaunát, erős fizikai igénybevételt.

Hajbeültetés

hajas fejbőr egységek, 1-2-3-4 hajszállal

Hajbeültetés

Graftok nagyítva

Hajbeültetés

Hajbeültetés

Hajbeültetés

Hajbeültetés

Hajbeültetés