PIP implantátum csere - Dr. Jánky György plasztikai sebész
Menü
Enter the English site      Eintritt zur deutschen Seite      Entra il sito italiano

PIP implantátum csere

Felhívás

A francia Poly Implant Prothese (PIP) cég által gyártott, szilikongéllel előre töltött protézisek hibás gyártási technologiájáról 2010 májusában jelentek meg az első vizgálatok.

Az adatokból kiderült, hogy az implantátumok a gyártási és forgalmazási engedélyezésben a társaság által megjelölt orvosi szilikon géltől eltérő anyagot tartalmaztak. (ipari szilikont) Nincs megbízható adat, hogy ez az anyag melyik évtől került az implantatumokba.

Akinek PIP betéttel mellnagyobbítás műtéte volt, az intézménytől, vagy a műtétet végző orvostól kötelezően kellett kapjon Zárójelentés-t, melyben rögzítve van az implantatumok típusa, gyártója, mérete, sorozatszáma. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor keresse fel a műtétet végző orvost és kérje el tőle. Előírás, hogy legalább két évente kontrollra el kell menni minden implantatumot viselő nőnek. Mammográfia, vagy ultrahang vizsgálat is javasolt időközönként.

A legtöbb esetben az elején semmilyen látványos jele nincs annak, ha egy implantátum kiszakadt. Több hét, vagy hónap elteltével jelentkeznek különböző panaszok. Mellfeszülés, fájdalom, néha bőrpír, láz, esetleg már csomók megjelenése a mell alatt, oldalt, vagy a hónaljakban. Ha gyanú van az implantatum sérülésére, a fizikális vizsgálat mellett szükség van gyors képalkotó vizsgálat (rtg, UH, MRI, CT) elvégzésére is. Beutalót családorvosától, nőgyógyászától, vagy a sebészétől kérheti. A betétek cseréje bármely implantatum sérülése esetében előírás.

A mell implantatumok cseréje történhet helyi érzéstelenítésben – ha nincs sérülésre utaló vizsgálati adat – csak a a PIP betétet szeretnék jó minőségűre cserélni, vagy altatásban, ha a betét sérülése nyilvánvaló. Csere esetén is kizárólag kiváló minőségű implantátumokkal dolgozom, garanciával.

 

PIP implantátum csere helyi érzéstelenítésben: 270.000 Ft-től PIP implantátum csere altatásban: 380.000 Ft-tól + 2 jó minőségű betét gyártmánytól függően: 110.000 – 290.000 Ft között