Befordult mellbimbó kiemelése - Dr. Jánky György plasztikai sebész
Menü
Enter the English site      Eintritt zur deutschen Seite      Entra il sito italiano

Befordult mellbimbó kiemelése

Sok nőnél előfordul, hogy egyik, vagy mindkét mellbimbó befordult. A behúzódásnak több oka is lehet. Rövidek a tejkivezető járatok, vagy a rögzítő ktsz-i rostok. Hegesedés, mellgyulladás következtében szintén befordulhat a bimbó. Az addig normális bimbó befordulása, behúzódása váladékozással, vagy anélkül rosszindulatú daganat jele is lehet. Javasolt a hölgyeknél a mell önvizsgálata és kóros, addig nem észlelt elváltozás felfedezése (váladékozás, nem gyógyuló seb, csomó, vagy az un. „narancshéj-tünet”) esetén azonnal szakemberhez kell fordulni.

A befordult mellbimbó a szülés előtti hölgyeknél gyakoribb. Legtöbb esetben mellszívóval ki lehet emelni, tehát a csecsemő szoptatása nem lesz lehetetlen, de nehezített. Előfordul, hogy semmilyen ingerre nem emelkedik ki, ilyenkor műtéti megoldást kell alkalmazni. Helyi érzéstelenítésben történik a műtét. Több műtéti megoldás is van a befordult mellbimbó kiemelésére és rögzítésére. Mindig az elváltozás fajtája határozza meg, melyiket alkalmazzuk.

A befordult mellbimbó műtéte után un. gyűrű-kötés kerül a kiemelt bimbó köré. Varratszedés után pár hétig még alkalmazható a gyógyszertárakban kapható bimbóvédő is.