Ajakvastagítás felsőfokon - Dr. Jánky György plasztikai sebész
Menü
Enter the English site      Eintritt zur deutschen Seite      Entra il sito italiano

Rólunk írták

Ajakvastagítás felsőfokon

HOT! magazin – 2011. év 11. heti száma

Az öregedési folyamatok miatt az ajkunk szövetei előbb-utóbb sorvadni kezdenek. De van megoldás, s önnek is lehetnek dús, fiatalos és élettel teli ajkai!

 

A vékony és a nem karakteres ajakra az ajakvastagítás az egyetlen megoldás. Ennek a folyamatát most Dr. Jánky György plasztikai sebész főorvos magyarázza el.

– Hogyan történik?
– Régebben számos anyagot felhasználtak ilyen célra, de az orvosi tapasztalatok után igazán elfogadott már csak a hyaluronsavas feltöltés maradt, amit előregyártott fecskendőkkel juttatnak az ajkakba – avat be az orvos – Ennek az anyagnak a használatával nem fordulhat elő túlérzékenység. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, így szinte fájdalommentes. Ha esetleg az első töltés nem hozza meg a kívánt vastagságot, akkor utántölteni 4-6 hét után érdemes.

– Mit kell tenni utána?
Dr. Jánky szerint a hyaluronsav feltöltések 6-12 hónapig tartósak. Az első 1-2 napban erősebb duzzanat, néha kis bevérzés alakulhat ki, amely hűtéssel és a mimikai izmok kímélésével pár nap alatt eltűnik. Aztán lassan, de nem teljesen felszívódik a töltőanyag az ajkakból, ezért a fél-egy év leteltével újratöltés szükséges.

– Mire ügyeljünk?
– A gondos vizsgálatot azért említem, mert figyelemmel kell lenni a páciens arc karakterére. Ügyelni kell, hogy ne legyen az ajak a töltés után túl feltűnő, kiforduló, negroid típusra jellemzően vastag, mert megbontja az arc harmóniáját, visszataszítóvá teheti viselőjét – figyelmeztet mindenkit a doktor úr.

– Ellenjavallt
Autoimmun betegségben szenvedőknek nem ajánlott. Szalicil-tartalmú gyógyszer rendszeres szedése, ismert vérzés-alvadási problémák, fertőző- és lázas betegségek esetén konzultáljon Dr. Jánky György plasztikai sebésszel. Valamint azt is említse meg, ha korábban volt már hyaluronsav készítménnyel való feltöltése.

– Elérhetőség:
Dr. Jánky György
plasztikai sebész főorvos
www.janky.hu