Apró ciciért rajong a férfiak negyede - Dr. Jánky György plasztikai sebész
Menü
Enter the English site      Eintritt zur deutschen Seite      Entra il sito italiano

Rólunk írták

Apró ciciért rajong a férfiak negyede

BORS ONLINE – 2008. október 14.

eredeti cikk az BORS ONLINE.hu-n

Az esztétikai műtétek toplistáját vezető mellnagyobbítás is bizonyítja: a hölgyek többsége úgy gondolja, a férfiakat jobban vonzzák a nagymellű nők, mint az átlagos vagy annál kisebb keblek. Pedig egy több országra, 13 ezer férfi megkérdezésével elvégzett felmérés eredménye azt bizonyítja, hogy a helyes kis keblek is sok hódolót vonzanak, és a műmell inkább taszítja a férfiakat.

 

Nő a hölgyek átlagos mellmérete, ezt bizonyítja, hogy nincs ma már a fehérneműboltok polcain az öt évvel ezelőtti legkisebb melltartóméretből, az átlagos kosárméret pedig B-ről D-re nőtt.

A plasztikai sebészetnek köszönhetően elképesztő mellbőséget rendelhet az, akinek van erre pénze és igénye. Pedig az egyik legnagyobb angol internetes piackutató, a Parship több ezer társkereső férfit bevonó kutatásának eredményéből kitűnik: nem a mellméret a lényeg. A 18 és 59 éves kor közötti nyilatkozók felét nem vonzza az orvosi beavatkozással megnövelt kebel, harmadukat egyáltalán nem hozzák lázba a nagymellű nők, sőt minden negyedik megszólaló kifejezetten a fiús alkatú, kis mellű nőket részesíti előnyben.

A 75B-s cicifixet hordó Südi Iringó táncos baráti körében sem népszerűek a túl nagy mellek:
– A nők azt hiszik, nagyobb mellel erősebb a kisugárzásuk. Változást hozhatna, ha a férfiak dicsérnék a kicsi, de formás melleket is. Ehelyett ha egy nő fogyni vagy nagyobbíttatni szeretne, azt hallja, hogy tényleg van ott egy kis hurka, és valóban lehetne nagyobb a melled.

Molnár Anikó, az egykori Nagy Ő azt vallja:
– Én azt szeretem, ha szép nagy formás mellem van. Aki a kicsire voksol, az keresse azt. A nők között is van, aki a nagydarab pasit szereti, és nem kell neki a kockás hasú. Én ilyen butaságról soha nem beszélgetek a környezetemben lévő férfiakkal.

Dr. Jánky György plasztikai sebész közel két évtizede végez esztétikai műtéteket, s véleménye szerint az utóbbi időben inkább anyagi okok miatt csökkent a kebelnagyobbítások száma:
– Pácienseimre nem jellemző a divat követése, inkább az önbizalomnövelés miatt kérnek mellplasztikát, amit csakis észerű határokon belül vállalok – magyarázza. – Nem tartom esztétikusnak sem a latinos nagy popsi-kis mell megoldást, sem pedig a gigantikus kebleket. Volt már, akit extrém kérése miatt utasítottam vissza. A könnyen elérhető mesterséges mellnagyobbítás miatt hátrányba kerültek a természetesen dús keblű hölgyek, hiszen a férfiak számára az első benyomás alapján nem egyértelmű, hogy a természet ajándékáról vagy divatmajmolásról van-e szó.

– A felmérés eredményének az lehet az oka, hogy eluralkodott a szilikonmell, és ez ellenreakciót váltott ki a férfiakból. Különben nem a méret, hanem a forma számít. Egy kicsi formás mell sokkal szebb, mint a lógó nagy – vallja a 75C-s melltartót viselő felnőttfilmes Mészáros Dóra, aki szerint az átlagos mell vonzza a férfiakat. A kutatás arra is rámutatott: a férfiakat sokkal kevésbé foglalkoztatja a társkeresés során a randira hívott lány kebelmérete, mint azt a szebbik nem feltételezi. S hogy mi az igazi vonzerő a pasik számára? Tíz megkérdezett közül kilencen az őszinteséget említik az első helyen, de magasan vezet a hűség és a humorérzék is. A felmérés eredménye szerint az okos nőkről alkotott rémkép is megdőlt, hiszen a nyilatkozók közel 75 százaléka intelligens társra vágyik.

Molnár Tamás szexuálpszichológus klinikai tapasztalatai szerint gyakori gond a hölgyek számára a mellméretük, ám a kutatás eredménye nem lepte meg:
– Régen a szoptatás, a jóltápláltság és a termékenység jele volt a nagy mell, napjaink férfija számára azonban nem a kicsi vagy a nagy a kulcsszó, hanem a feszes. Rafinált melltartókkal természetesen lehet trükközni, de tévúton jár, aki azt hiszi, a plasztikai sebészettel minden gondja megoldódik. Az ilyen problémával érkező pácienseimnél önértékelési beszélgetésekkel igyekszem feltárni a valódi okot, amiért változtatni akar a mellén. Az önbizalomnöveléshez, a hódításhoz, a másik fél szexuális érdeklődésének felkeltéséhez ugyanis elsősorban gondolkodásbeli változásokra van szükség. Egy mesterségesen megformált melltől senki sem lesz egyéniség, a varázslatos kisugárzás sem ettől függ.

 

Balajti Péter-Huszti Zoltán