Mosolyogva szépülhet - Dr. Jánky György plasztikai sebész
Menü
Enter the English site      Eintritt zur deutschen Seite      Entra il sito italiano

Rólunk írták

Mosolyogva szépülhet

Magyar Hírlap 1994. július 12.

„Van a Bajza utca sarkán”… no nem egy kis palota, hanem egy garzonház, amelynek egyik parányi lakásából magánrendelőt létesített dr. Jánky György sebész, plasztikai sebész.

 

A PRAXIS hófehér rendelőjében találkozhat a doktorral a magát megszépíteni vágyó páciens. Néha kívánság, az elképzelés más, mint amit az orvos biztosítani tud. Kötényhasból nem tud manökenkarcsút faragni, de nyom nélkül el tud tüntetni egy „pulykanyakat” vagy a combokra felrakódott zsírfelesleget, a „lovaglónadrágot” s a hölgy máris vonzóbbnak érzi magát.

Jánky doktor már-már mániákusan ragaszkodik ahhoz, hogy pácienseit a műtét előtt mindenről pontosan tájékoztassa, felvilágosítsa. Itt a Bajza utca 1. I. emelet 106-ban /1994-es adat: jelenleg a XI. kerület, Bartók Béla út 1./ tudhatja meg a mellműtétre váró, mit szabad tennie az elején, s mit nem a friss inplantatummal. Egyet-kettőt biztosan nem tehet: nem cipekedhet, nem pucolhat ablakot, de még bútort sem tologathat, hiszen tönkre mehet a széppé megformált mell.

Legyen az implantatum beültetés vagy egyszerűen „csak” mellfelvarrás, Jánky doktornak biztos a keze, mint egy-egy jó szobrász, formázza az emberi testet. Nemcsak „mellszobrászatot” végez, vállal arc-, nyak-, tokaplasztikát, alsó- és felsőszemhéj-korrekciót, és igen sok elálló fülűnek segített abban, hogy leküzdje a gátlásait.

Jánky doktor szeretettel emleget egy 6 éves kisfiút, aki e mondatokkal kereste fel a plasztikai sebészt édesanyja kíséretében: „Addig nem megyek iskolában, amíg meg nem tetszik operálni a fülem.” A gyereket sokan csúfolták, s amióta nem elálló a füle minden rendben van.

Kuriózumként említhetjük: néha a távol-keleti országok polgárai is felkeresik Jánky doktort, mert „európai szemet” szeretnének a ferde vágású helyett. Nem szóltunk még az alakformáló zsírleszívásról, a Bioptron-lámpás kezelésről, mely az arcon, háton csúfoskodó pattanásokat tünteti el. Meggyógyulnak nála a lábszárfekélyek, megszűnik a hajhullás, sőt a kopaszodó férfiaknak jó hír: egy modern eljárással szinte hajszálanként pótolva a páciens tarkóján lévő hajból, fedni tudja a zavaró „magas” homlokot vagy tonzúrát.

Egy belvárosi kórház bérelt műtőjében lehetőség van tetoválások, anyajegyek eltüntetésére és általános sebészeti beavatkozásokra is a bütyöktől az aranyérműtétig. A kisebb beavatkozásokat járó betegként, a nagyobbakat kórházi feltétellel végzi.

S ami a páciensek szempontjából igen fontos: Jánky doktor vigyázz arra, hogy a műtétek fájdalommentesek legyenek, tehát minden beavatkozás mosolyogva végezhető.