Szépséggyógyászat, avagy testformálás - Dr. Jánky György plasztikai sebész
Menü
Enter the English site      Eintritt zur deutschen Seite      Entra il sito italiano

Rólunk írták

Szépséggyógyászat, avagy testformálás

Krónika – erdélyi magyar közéleti napilap 2000. február 12.

Elálló fülek, megereszkedett mellek, lógó toka, ráncos arc és homlok, mindezekkel ma már nem muszáj együtt élni. A szépséggyógyászok gyakran még a leglehetetlenebbnek tűnő eseteket is vállalják, és a lehetőségek szerint korrigálják.

– Kik és milyen célból veszik igénybe a plasztikai sebész szolgáltatásait? – kérdezte Dr. Jánky György plasztikai sebészt az MTI tudósítója.

– Régen szenzációnak számított, ha egy ismert színész felvarratta ráncait. Ezzel ma már nálunk is egyre többen élnek. Ezért lett divatszakma a plasztikai sebészet, és ezért hoznak gyermekkorúakat is a szülök, például elálló füllel, feltűnő anyajeggyel. Jönnek fiatalkorúak tartós sminkért (mikrotetoválás), esetleg ajakvastagításért, bőrcsiszolásért. Műtétre vállalkoznak hölgyek, ha kisebb vagy nagyobb mellett, vagy hasplasztikát szeretnének. Megint mások az ultrahangos zsírleszívást választják. A páciensek 85 százaléka nő, de jelentkeznek férfiak is, szép számmal. Ők leggyakrabban a kopaszságot szeretnék megszüntetni hajátültetéssel, de van példa szemöldök, bajusz és szeméremszőrzet pótlására is. A lézersebészeti beavatkozásoktól a bioptron-fényterápián át az infrakabinig a legmodernebb eszközöket és technikát alkalmazzák a szépséggyógyászok. Az orvos az irreális kívánságokról inkább lebeszéli a hozzá forduló hölgyeket és urakat, de úgy gondolja, ma már nem nevezhető a “hiúság vásárának”, ha valaki korrekciós beavatkozásokat szeretne.