Szeretnék egy plasztikai beavatkozást... - Dr. Jánky György plasztikai sebész
Menü
Enter the English site      Eintritt zur deutschen Seite      Entra il sito italiano

Rólunk írták

Szeretnék egy plasztikai beavatkozást…

3. ÉVEZRED – 2008. februári száma

Szeretnék egy plasztikai beavatkozást elvégeztetni, de egy kicsit félek a nem kívánt következményektől. Hogyan keressünk plasztikai sebészt?

 

Ha elhatározta, hogy valamilyen helyreállító, vagy esztétikai műtétet végeztet, első dolog informálódni, hogy melyik plasztikai sebészetet keresi fel. Ha van ismeretségi körében olyan, akinél már volt valamilyen beavatkozás, kérdezze meg, hogy meg volt-e elégedve a sebésszel és az eredménnyel. Ha igen és Önnek is ajánlja az ismerőse, akkor könnyű dolga van, előzetes időpont-egyeztetés után felkeresi az orvost a rendelőjében. Ha saját maga akarja megkeresni a legmegfelelőbbet, különböző napi- vagy havilapokban, hirdetésekben, az interneten, telefonkönyvben, telefonos szakmai tudakozóknál nagyon sok címet talál. Ilyen esetben a bőség zavarával fog küzdeni, de a saját érdekében vegye a fáradtságot és több helyen is érdeklődjön. „A személyes szimpátia nagyon fontos, de nem elég. Meg kell győződni arról is, hogy az illető tényleg rendelkezik plasztikai sebész szakvizsgával – az is lényeges, hogy mióta – és működési engedéllyel. Ezek általában ki vannak függesztve a rendelő falán, de attól, hogy valakinek földtől plafonig ki van tapétázva a fala különböző oklevelekkel, még nem biztos, hogy jó sebész. Ez csak azt bizonyítja, hogy a szakma iránt érdeklődő, továbbképzéseken részt vevő orvost keresett fel” – hívja fel a figyelmünket dr. Jánky György plasztikai sebész, aki a Magyar Sebész, a Magyar Plasztikai, Hely-reállító és Esztétikai Sebész, valamint a Nemzetközi Plasztikai, Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaságnak is tagja. A budapesti Bartók Béla út 1. szám alatti Praxis Plasztikai Sebészet munkatársai szerint nem kell lemondani az Ön által választott esztétikai-plasztikai beavatkozásról, csak nem mindegy, hol végezteti el. A gyakorlott plasztikai sebészeknél szinte elenyésző százalékban van az eredmény után reklamáció.

A jankydr@janky.hu e-mail címen kérhet részletes információt dr. Jánky Györgytől, aki a plasztikai sebészeti cikk elkészítésében is számos információval segítette az írás létrejöttét.

 

Hílerki Judit